In beeld: Landrik Bantu, Specialist Engineering Recruiter bij Key Figures

Eind januari 2022 startte Landrik Bantu als Specialist Engineering Recruiter bij Key Figures. Hij voelt zich als een vis in het water bij deze snelgroeiende nichespeler in recrutering. In dit portret legt Landrik uit waarom de job van recruiter hem zo bevalt en hoe hij bedrijven steeds de allerbeste service wil geven.

 

Passie voor sport

De passie voor sport loopt als een rode draad door het studietraject en eerste werkervaring van Landrik: “Ik combineerde mijn bachelor sportmanagement aan de Karel de Grote Hogeschool met voetbal op hoog niveau. Na mijn studies werkte ik als account executive en recruiter. Dankzij die eerste werkervaring voelde ik aan dat zowel sales als recruitment in mijn DNA zitten. In 2019 startte ik als voetbalmakelaar en spelersbegeleider voor een professioneel makelaarskantoor. Dankzij mijn eigen achtergrond als voetbalspeler was die job me op lijf geschreven. Het was de ideale setting om mijn onderhandelingsvaardigheden en skills als matchmaker verder uit te diepen. Die ervaring komt me vandaag erg goed van pas.”

De ideale matchmaker

Na een tussenstop als recruitment consultant bij een rekruteringskantoor gespecialiseerd in technische en ingenieursprofielen, besloot Landrik begin 2022 contact op te nemen met Bright Obeng, Managing Partner van Key Figures. “Bright had mijn profiel gespot op LinkedIn. Toen hij me uitnodigde voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, ging ik op dit aanbod in. Ik was echter niet actief op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging. Maar tijdens het gesprek was er meteen een goede klik, en bovendien was ik onder de indruk van Bright’s drive ambitie om – samen met zijn vennoot Dan Alexander en recruiter Charlotte Puts – van Key Figures een toonaangevende speler in recruitment te maken.”

“Omdat ik mee mijn schouders kan zetten onder deze plannen, besloot ik om mee aan boord te stappen van Key Figures. Terwijl mijn collega Charlotte focust op de rekrutering van finance profielen, focus ikzelf op het vinden van engineering talent voor onze klanten.”

Als een vis in het water

De eerste maanden bij Key Figures waren voor Landrik best intens, maar tegelijk erg inspirerend. Hij licht toe: “Als nieuwkomer bij het team was de inwerkperiode pittig, omdat ik veel nieuwe info moest verwerken en mijn klanten moest leren kennen. Maar vandaag ben ik al stevig op kruissnelheid gekomen. Bovendien geven Bright en Dan me de kans om zelfstandig dossiers aan te pakken en af te werken. Hun feedback – die steeds to-the-point en eerlijk is – biedt me de kans om professioneel te blijven groeien.”

“Die autonomie geldt trouwens ook wat de invulling van werkdagen betreft. Binnen Key Figures kan ik zelf mijn werkuren invullen, via een mix van telewerk en aanwezigheid op kantoor. Ik kies trouwens vaak voor kantoorwerk, omdat we in ons compacte team boeiende ideeën uitwisselen en elkaar naar een hoger niveau tillen.”

Het verschil maken als recruiter

In deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt wil Landrik samen met zijn collega’s van Key Figures letterlijk werk maken van werk. Hoe typeert Landrik de ideale recruiter? “Gedrevenheid en passie zijn key. Als rekruteerder heb je een belangrijke verantwoordelijkheid om een duurzame match te maken tussen bedrijven en professionals. Dergelijke match heeft een belangrijke impact op het persoonlijk leven van een werknemer. Daarom moet een recruiter bereid zijn om 24/7 bereikbaar te zijn, om zo zowel klanten als kandidaten de beste service te kunnen aanbieden.”

“Hierbij hoort uiteraard ook actief luisteren als essentiële vaardigheid. Gericht vragen stellen, anticiperen op vragen en advies op maat aanbieden, daar gaat het om! Naast die klantgerichte aanpak is ook een gezonde focus op resultaten een kwaliteit die ik bij rekrutering erg belangrijk vind.”

In beeld: Landrik Bantu, Specialist Engineering Recruiter bij Key Figures

Groei in uw
vakgebied

Vond u dit interessant? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.
Dan krijgt u onze beste artikels en podcasts in uw mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.