In beeld: Charlotte Puts, finance recruiter bij Key Figures Recruitment

Begin augustus schoot Charlotte Puts als finance recruiter uit de startblokken bij Key Figures Recruitment. Ze nam meteen een vliegende start door zaakvoerder Bright Obeng bij te staan in de aanwerving en selectie van finance toptalent voor bedrijven. Hoe bevalt de overstap naar Key Figures haar? En voor welke uitdagingen stroopt ze graag de mouwen op? Een portret.

Ruim tien jaar ervaring in boekhoud- en uitzendsector

Al vrij jong ging Charlotte aan de slag bij een boekhoudkantoor in haar thuisbasis Kasterlee. “Na mijn studies accountancy-fiscaliteit kon ik meteen starten in een groot boekhoudkantoor. Die eerste werkervaring was zeer leerrijk, zowel inhoudelijk als op het vlak van menselijke contacten. Na een drietal jaar ging ik op zoek naar een andere professionele uitdaging. Zo rolde ik in 2014 in de uitzendsector, een boeiende branche die op dat moment al volop in ontwikkeling was. Ik kreeg de kans om bij Randstad te starten, eerst als consultant en daarna als loonbeheerder voor bedrijven. Beide jobs oefende ik circa drie jaar uit, waarbij ik enorm genoot van de dynamische en uitdagende bedrijfssetting. Ik kreeg er de kans om mijn inhoudelijke expertise en persoonlijke skills – zoals stressbestendigheid, commerciële feeling en onderhandelingsvaardigheden – grondig uit te diepen. Ik ben mijn leidinggevenden van toen nog altijd dankbaar dat ze me regelmatig uit mijn comfortzone lokten.”

Verderbouwen aan professioneel parcours

Tijdens haar parcours bij Randstad werd Charlotte de trotse mama van twee. De combinatie van gezinsleven en vele kilometers ‘on the road’ als consultant bleek steeds moeilijker combineerbaar. “De job van loonbeheerder zorgde voor een gezondere werk-privébalans. Na enkele jaren voelde ik echter opnieuw de ambitie om professioneel door te groeien. In oktober 2020 kreeg ik bij Itzu Jobs de kans om als commercieel consulent aan de slag te gaan, met zicht op mooie doorgroeimogelijkheden. En toen kwam Bright aankloppen.” (lacht)

Klaar voor nieuwe uitdaging bij Key Figures Recruitment

“Bright kon me overtuigen om mee aan boord te stappen van Key Figures Recruitment, een ambitieuze nichespeler in de recrutering van finance professionals. Hij was dringend op zoek naar vers bloed om zijn klanten bij te staan in het vinden van financieel toptalent. Ik kijk er alvast heel erg naar uit om me helemaal uit te leven in deze uitdagende en competitieve branche.”

“Vrienden en collega’s typeren me als communicatief sterk, extravert en resultaatgericht. Ik geniet enorm van contacten met mensen, waarbij ik ook energie krijg van het streven naar concrete targets. De lat steeds hoger leggen voor mezelf en wie me omringt, maar steeds op een respectvolle manier. In mijn nieuwe rol als finance recruiter wil ik alle zeilen bijzetten in het uitbouwen van een groot netwerk, het investeren in relatiemanagement en uiteraard het professioneel helpen van bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar de beste finance profielen. Mijn werkervaring van de voorbije jaren komt hierbij goed van pas. Maar het spreekt voor zich dat ik samen met Bright ook heel wat uren investeer in opleiding en training, om op die manier mijn bestaande vaardigheden aan te scherpen en nieuwe skills te leren.”

Vicieuze cirkel

Het credo van Charlotte? “Een uitdagende en fijne job zorgt ervoor dat je ook als partner en ouder gelukkiger wordt. En die positieve energie straalt dan weer af op collega’s en klanten. Een evenwichtige balans tussen werk en privé – mee dankzij de inzet van telewerk en digitale tools – levert pure winst op. Nu ik bij Key Figures Recruitment uit de startblokken geschoten ben, voel ik dat de teller op winst staat. Ik ben 100 procent klaar voor deze nieuwe uitdaging!”

In beeld: Charlotte Puts, finance recruiter bij Key Figures Recruitment

Groei in uw
vakgebied

Vond u dit interessant? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.
Dan krijgt u onze beste artikels en podcasts in uw mailbox.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.