Financial Experts met focus op key figures die de processen naar de winstgevendheid optimaliseren en verhogen, via zowel permanent of interim management opdrachten

 

 

Key figures

Welke key figures zijn essentieel voor jouw bedrijf?

Voor een scale-up zijn omzetontwikkeling en burn rate cruciale kerncijfers, terwijl een start-up de acquisitiekost goed in het oog moet houden. Bij een gevestigde onderneming staan EBITDA en vrijekasstroom dan weer centraal. Daarnaast is kostenbeheersing bijzonder belangrijk voor elke onderneming, ongeacht haar grootte, sector of complexiteit van haar producten en/of diensten.

 

 

 

 

Processen

Om deze taak als finance professional correct te kunnen uitvoeren, is een grondig inzicht in belangrijke bedrijfsprocessen essentieel, van order to cash, hire to pay, procure to pay tot pre-sales-processen.

Dankzij een goede kennis van deze technieken leer je als finance professional hoe de value chain werkt en waar mogelijke ‘lekkages’ aanwezig zijn. Het voortdurend doorvoeren van verbeteringen leidt tot lagere kosten en dus hogere winstcijfers.

Mensen

Elk managementteam rekent op de finance afdeling om een duidelijke cockpit met de juiste key figures aan te leveren, zodat snel schakelen mogelijk is. Het louter registreren en rapporteren van bedrijfscijfers is voorgoed verleden tijd, dus exit de klassieke boekhouder. De nieuwe finance professional is een volwaardige businesspartner die meedenkt en opbouwende kritiek geeft om de bedrijfsdoelstellingen te helpen realiseren.

Finance professionals die meedenken met de business zorgen ervoor dat finance een profit driver wordt in plaats van cost center.

Wij begrijpen precies
wie u nodig heeft

Rekruteringsproces

 

Dankzij onze jarenlange professionele ervaring binnen finance managment hebben we bij Key Figures kennis van zaken in finance! Daarom zijn we een vertrouwde rekruteringspartner voor acountancykantoren, banken, verzekeringsmaatschappijen, advieskantoren en verschillende bedrijven in de industriële en dienstensector. In de zoektocht naar financieel toptalent zorgt Key Figures trouwens steeds voor een rekruteringsproces op maat van de klant, van kmo tot multinational.

 

Ons rekruteringsproces bestaat steeds uit zeven stappen, volledig aangepast aan de noden van jouw organisatie:

 

  1. We starten met een uitgebreid intakegesprek, waarbij we samen nagaan wat de identiteit van jouw organisatie is, waar jouw noden liggen en welke key figures en processen belangrijk zijn om de uitgestippelde doelstellingen te behalen.
  2. Daarna starten we de zoektocht naar de geschikte finance professional die past in jouw organisatie en de juiste persoonlijkheid heeft om jouw doelen te helpen bereiken. Dit gebeurt via ons eigen netwerk van finance professionals die vooraf grondig gescreend Daarnaast publiceren we onze jobs op gespecialiseerde jobboards en LinkedIn.
  3. Binnen een termijn van vier weken – en meestal sneller voor permanente functies – stellen we je een shortlist Voor tijdelijke opdrachten bieden we binnen 72 uur een oplossing aan, dankzij ons zeer uitgebreid netwerk van interim-managementspecialisten.
  4. We ontzorgen jouw organisatie in de planning van de interviews, virtueel of fysiek, op jouw kantoor of bij ons. Tijdens dit interviewproces kun je uiteraard steeds op de nodige discretie
  5. Wil je een assessment voor een specifieke kandidaat? Dan schakelen we onze onafhankelijke partners in voor een wetenschappelijk gefundeerd assessmentproces. Dit vormt een blauwdruk voor de verdere begeleiding van de finance professional binnen jouw organisatie.
  6. Afsluiting contract en onboarding. Als rekruteringspartner helpen we je om een gepast en haalbaar financieel voorstel te formuleren voor de finance professional. Daarnaast faciliteren we voor jou de exit van de kandidaat tot hij of zij bij jou aan de slag gaat.
  7. Follow up: na de opstart, en tot en met een jaar na indiensttreding, volgen we regelmatig de kandidaat en jezelf op om te horen hoe de samenwerking verloopt.

Laten we
kennismaken

Laat uw e-mailadres achter en
we nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf u in op ons
volgende webinar

Hier bij Key Figures houden we de vinger aan de pols in finance. Dat doen we door experten aan het woord te laten in onze webinars. Wilt u er de volgende keer bij zijn?

Momenteel niets weer te geven.